Van april tot 22 oktober 2018 hebben meer dan 4,7 miljoen buitenlandse toeristen Iran bezocht. Dat blijkt uit de cijfers van de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed, Ambachten en Toerisme van Iran. Het aantal toont een groei van 56% van het totale aantal buitenlandse toeristen in vergelijking met dezelfde periode vorige jaar.

Ondanks alle restricties met name vanuit de VS, hebben we allerlei maatregelen genomen om meer buitenlandse toeristen aan te trekken, aldus Ali Asqar Mounesan, hoofd van de Iraanse Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed, Ambachten en Toerisme. In een televisie interview zegt hij: “wij verwachten hogere groei van toeristen in de komende maanden. Gezien de waardedaling van Iraanse valuta is een bezoek aan het land voor de toeristen juist aantrekkelijker geworden.

De sterke daling van de waarde van de nationale valuta in de afgelopen maanden lijkt een goede gelegenheid om de veelbelovende toeristische sector in Iran te stimuleren. De afgelopen maanden hebben de Iraanse autoriteiten hun inspanningen verdubbeld om de toeristische sector van het land een impuls te geven door de inkomsten uit vreemde valuta te verhogen en banen te creëren in afnemende economische omstandigheden. Een scherp afnemende nationale valuta heeft ertoe geleid dat reizen naar en winkelen in Iran nu aanzienlijk goedkoper is voor toeristen.

Bron:

Financial Tribune