City Tour Teheran

Teheran heeft veel verschillende parken, met elk hun eigen kenmerken. Hieronder een selectie van deze parken in Teheran die voor publiek toegankelijk zijn.

 

Ab-o-Atash Park
Het Ab-o-Atash Park, letterlijk ‘het Water en vuurpark’, is een park in het noorden van Teheran dat gemakkelijk te bereiken is. Je kunt er zelfs leren paardrijden. Via in het park kun je de Tabi’at brug (Natuurbrug) bereiken. Deze brug is het grootste voetgangersviaduct gebouwd in de stad dat Abo-Atash Park verbindt met het Taleqani park. De dubbeldeksbrug wordt beschouwd als een van de moderne symbolen van Teheran. Om naar Ab-o-Atash park te gaan, gaat u naar het Vanak Plein en rijdt u naar de Haqani snelweg, voorbij het knooppunt Jahan-e Kudak aan de zuidkant van de snelweg ziet u het park.

 

Baq-e Irani Park
Het Baq-e Irani Park ofwel de Perzische tuin, is een eeuwenoude groene ruimte in het noorden van Teheran die erg populair is bij toeristen. Vooral vanwege een traditioneel gebouw in het park dat nu is omgebouwd tot een restaurant en een café. Een van de belangrijkste kenmerken van Baq-e Irani Park is de toegankelijkheid voor mensen in de rolstoel. Zij kunnen gemakkelijk door de tuin bewegen. Baq-e Irani Park ligt aan de Sheikh Bahaei straat en de Saberi straat (Deh-e Vanak).

 

Mellat Park
Het Mellat Park ligt aan de Valiasr straat, de belangrijkste verkeersader van de stad en een populairs straat bij de toeristen. Deze straat is 18 kilometer lang en verbindt het zuiden met het noorden van Teheran.
Vrijwel elke toerist kiest eens voor om langs deze straat, met name het populaire deel van, te wandelen.
Terug naar het Mellat Park. Dit pak heeft 120 soorten bomen, van struiken tot verschillende soorten fruitbomen. Aan de achterkant van het park ligt een 4D-bioscoop. Het park is ook de thuisbasis van Pardis Cinema Complex.

 

Goftogu Park
Het Goftogu park, letterlijk vertaald ‘Het Dialoogpark’, omvat tuinen die zijn aangelegd met behulp van Perzische, Franse, Britse, Italiaanse en Japanse ontwerpen. Het park herbergt verschillende standbeelden van beroemde personen zoals Sa’di, Amir Kabir, Mohammad-Ali San’ati, Rudaki, Hassan Modarres, Simón Bolívar en Maria, de moeder van Jezus. Het Goftogu park ligt aan de Gisha straat, die zelf aan het einde van de oostkant van Piruzi straat ligt.

 

Kuhsar Forest Park
Het Kuhsar bospark bestrijkt een gebied van 10 vierkante kilometer en biedt de bezoekers een panoramisch uitzicht van 360 graden op Teheran. Het park heeft plaatsen voor paragliding en parachutespringen evenals een motorcircuit. Kuhsar bospark ligt in het noorden van Teheran aan het einde van Noord Shahran boulevard.

 

Jamshidieh Park
Het tweede must-see park dat door mensen in Teheran aan een toerist wordt voorgesteld, is het Jamshidieh park. Het Jamshidieh park is een van de toeristische trekpleisters van Teheran. Unieke architectuur, kunstmatige watervallen, prachtige vijvers en artistieke elementen creëren een prachtige uitzicht op de regio en maken dit park anders dan andere parken in de hoofdstad. Het park ligt aan een wandelroute naar de noordelijke hoogten van de stad, zoals Kolakchal, aan de Shahid Omidvar straat, in de wijk Niavaran.

 

Honarmandan Park
Het Honarmandan Park, letterlijk vertaald ‘ Het kunstenaarspark’, dateert uit de Qajar-dynastie; het was vroeger een tuin in een groter land dat toebehoorde aan een Qajar-prins. De eigenaar van de tuin was een Duitse architect genaamd Fischer, die op dat moment een van de tuinontwerpers was. Het park herbergt een kunstenaarsforum, een theater, een bibliotheek, handwerkwinkels, een café, een vegetarisch restaurant, voetbal- en basketbalvelden en een administratiegebouw. Het park bevindt zich op Iranshahr straat.

 

Laleh Park
Een groen landschap is een van de aspecten van het Laleh park. Het park ligt tegenover een hotel met dezelfde naam; Laleh Hotel. Er zijn veel traditionele winkels in het park die zeker een bezoek waard zijn. Het park herbergt ook het Museum van Hedendaagse Kunst en het Tapijtmuseum. Laleh Park ligt aan de Keshavarz boulevard.

 

Daneshju Park
Het Daneshju Park, letterlijk vertaald ‘Het Studentenpark’, is een centraal gelegen park geflankeerd door twee theaters, het Stadstheater en het Vahdat Theater. Het Daneshju park is een van de oudste parken van Teheran.

 

Behesht-e Madaran Park
Het Behesht-e Madaran Park, letterlijk vertaald ‘Het Moeders Paradijspark’, is een park voor alleen vrouwen met veel op vrouwe gerichte faciliteiten. Omdat mannen niet toegestaan zijn in het park, zijn vrouwen vrijer in hun kledingvoorschriften. Het park heeft een babyverzorgingsunit zodat moeders zich met een gerust hart verder kunnen vermaken. Het park bevindt zich op Jolfa straat, aan de Haqani snelweg.

 

Sa’ie Park
Een speciaal kenmerk van het Sa’ie Park is het enorme aantal dieren in het park – hamsters, schildpadden, zwanen, eenden, wilde papegaaien en andere vogels. Er zijn 17 soort planten in het park. Het park ligt tussen Valiasr straat en Vozara straat.

 

Cocobanco is een Nederlandse reisorganisatie met een eigen vestiging in Teheran. Bij ons kunt u een rondreis Iran boeken, auto huren in Iran met of zonder chauffeur en hotels reserveren.

Ons doel is om het echte Iran aan de reizigers te laten zien en reizen naar toegankelijk maken voor een breed publiek.

Lees ook deze artikels ‘Iran, voor ieder wat wils’ en ‘Top 100 bezienswaardigheden van Iran’

De meest gekochte pakketreizen zijn: Klassieke rondreis Iran en Reizen met z’n tweeën