COCOBANCOCOCOBANCO
Wachtwoord vergeten?

Culinaire reizen

Verwen jezelf met een culinaire reis in Iran aan de Kaspische Zee. Eten is erg belangrijk in Iran. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het bereiden, presenteren en serveren van eten. Iraniërs hebben de tafel altijd vol staan en genieten ervan om hun gasten culinair te verwennen. De Perzische keuken is zeer divers. De geografische, klimatologische en culturele verschillen in Iran hebben ertoe geleid, dat er in elke regio gerechten bereid worden die kenmerkend zijn voor dat gebied. Voor de liefhebber van eten dus uitermate geschikt om het land culinair te gaan ontdekken en al Perzische lekkers te proeven. Kenmerkend zijn barbecue gerechten, verschillende soorten stoofpot (met kip of lams- of kalfsvlees), kleurrijke rijstschotels, soepen, zuren en overheerlijke desserts.

Voor culinaire liefhebbers hebben we een speciale reis samengesteld. Een culinaire reis van 8 dagen in de prachtige stad Ramsar aan de Kaspische Zee.

Maak kennis met de kookinstructeur

Naam     : Shokoufeh

Beroep   : docent Engels, kok, psycholoog

Niveau   : gevorderd

Kookinstructeur ; Perzische kokkin

 


Highlights

3 keer koken met Shokoufeh. U gaat met haar mee naar de bazaar om ingrediënten te kopen en dan gaat u samen met haar eten voorbereiden en klaarmaken.

4 keer eten bij goede restaurants: twee keer in Teheran, één keer in Rasht en één keer in Ramsar

Retourvlucht Amsterdam – Teheran

Toeristenvergunning Iran

Auto met chauffeur van Teheran naar Ramsar

8 overnachtingen, 1 overnachting in Teheran, 7 overnachtingen in Ramsar bij hotel Parsian

 

Niet inbegrepen

Visum. U kunt bij de Iraanse ambassade via de link E-visa een visum aanvragen. Op deze blogpagina kunt u lezen hoe u eenvoudig elektronisch visum kunt aanvragen.

Reis- en annuleringsverzekering

Persoonlijke uitgaven

Optionele excursie

 

Hotel Parsian Ramsar

Hotel Parsian Ramsar

Kamer hotel Parsian Ramsar

 


Gerechten

Gerechten die u met Shokoufeh gaat maken zijn:

Gerecht nr. 1

Vooraf

Rode linzensoep met citroen, rode peper,

Hoofdgerecht

Kip, rijst met saffraan en pistache, rode besjes

Zereshk polo met kip

 

Bijgerecht

Salade, Perzische zuren

Nagerecht

Saffraanijs


Gerecht nr. 2

Vooraf

Perzisch dip gerecht met aubergine, fijngesneden ui, knoflook, gedroogde mint en kashk (een Perzisch saus dat op zure room lijkt)

Hoofdgerecht

Rijst met Fesendjoen een stoofpot met kip, walnoten en granaatappel siroop.

Fesenjan; Fesenjoen; stoofpot met walnoten en granaatappel siroop

Fesendjoen wordt in Iran met drie verschillende smaken klaargemaakt: zuur, zoet en zoet-zuur. De fesendjoen die wij in het menu hebben opgenomen is zoet-zuur.

Bijgerecht

Shizarisch salade, Perzisch yoghurt dip met Perzische sjalotjes (smaakt naar milde knoflook), zout, zwarte peper

Nagerecht

Perzische taart met thee


Gerecht nr. 3

Vooraf

Garnalen gemarineerd met saffraan, speciale kruiden, paprika, geraspte wortel en aardappel.

Hoofdgerecht

Sabzi polo, rijst met gehakte kruiden en vis, zalm of forel uit de Kaspische Zee. Naast

Sabzi polo met vis; Rijst gehakte kruiden met vis

Bijgerecht

zoute olijven

gemarineerde olijven met walnoten en granaatappel siroop.

 

Nagerecht

Perzische dadel dessert (ranginak)

 


Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op  085 -0608080 (lokaal tarief)

 


 

Per reis is er plaats voor 6 personen. Bent u nieuwsgierig en wilt u samen met Shekoufeh een onvergetelijke culinaire reiservaring beleven, reserveer direct uw reis. U kunt via iDeal veilig betalen.

Ramsar, Iran
Wednesday, 18, September, 2019
9 Dagen
6
€1.732,00

Culinaire reis | september 2019

18.09.2019 - 26.09.2019

€1.732,00
per persoon

Uitverkocht

Overtreft Personen

Ramsar, Iran
Sunday, 6, October, 2019
9 Dagen
6
€1.732,00

Culinaire reis | oktober 2019

06.10.2019 - 14.10.2019

€1.732,00
per persoon

Uitverkocht

Overtreft Personen

Ramsar, Iran
Sunday, 10, November, 2019
9 Dagen
6
€1.732,00

Culinaire reis | november 2019

10.11.2019 - 18.11.2019

€1.732,00
per persoon

Uitverkocht

Overtreft Personen